back-arrow

Singapore Pavilion at the 59th International Art Exhibition, La Biennale di Venezia

Designed in collaboration with architect and exhibition designer Laura Miotto, the Singapore Pavilion in Venice takes the format of a paper maze. Making tangible the architecture of a book, the installation’s walls are sheets of paper suspended from ceiling beams that fold along the architecture of the space. Approaching the Pavilion entrance, one steps between these sheets of paper holding us within its folds, much like the enveloping that occurs in the act of reading. Its layers unfold to reveal not only the architecture of a book, but also Shubigi Rao’s journey of discovery into the world of stories centred around books, for hundreds of chronicles are at the core of this work.

Photographs by Alessandro Brasile.